Студио Дафи

Подарете си една уникална цялостна грижа за вашите ръце!

Маникюр

Ние, професионалистите от Студио „Дафи“ предлагаме красив маникюр и добре поддържани ръце!

Медицински педикюр

Една новост при високия клас процедури с гарантирано качество и ефективност!

SPA Процедури

Неповторимо чувство за релакс чувство, невероятен ефект и освобождаване от умората!

Любопитни факти за лака за нокти

История на лака за нокти

История на лака за нокти

Смята се, че прародина на съвременния лак за нокти е древен Китай, където още през 3000 г. пр.н.е. китайците са боядисвали ноктите си с естествени багрила. Самата процедура е отнемала часове, докато се постигне желаният цвят. Основни цветове са били червено и розово.

Най-използваните цветове в Египет са били червено или кафяво, като червеният цвят се е считал за символ на кралската власт.

През XIX век за оцветяване на ноктите са използвани специални масла, които са боядисвали най-вече в червен цвят. По-късно за повече блясък нокътят се полирал с кожа. През XX век се появява паста за лакиране на нокти, но тя вече се нанася с четчица. Съвременният лак се появява в началото на миналия век, а негов създател е Мишел Менард.

Днес към лака за нокти добавяме и лакочистител, заздравител за нокти, пила за нокти, нокторезачка и още най-различни неща, които помагат на жените да поддържат красиви ръцете си.  В наши дни се създават и разновидности на лака като невероятния Shellac.

Всичко е въпрос на предпочитания и усет!

Цветът на лака за нокти

Цветът на лака за нокти

Всеки цвят носи своя послание. С избора на определена цветова гама на нашия лак за нокти, ние показваме своята същност и настроение. Ето  как може се определи характера според цвета на маникюра: 

Червено – жените, с афинитет към този цвят са секси и дръзки, искат да бъдат забелязвани и привличат останлите със своята самоувереност.

Жълто – вие следите модните тенденции и притежавате уникално чувство за стил - истински бохем и рокаджия.

Коралово –типичен цвят на топлото и приятно време и на доброто настроение.

Зелено – внушавате жизненост и енергия. „Животът е кратък“ – това е вашето мото. Склонна сте завързвате разговори с непознати.

Синьо – с този цвят искате да кажете на света, че имате младежки дух, и желание да опитвате нови неща.